Yoğurtlu köfte kebabı

Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında sevgi hüznü tarafından paylaşıldı.

  1. sevgi hüznü

    sevgi hüznü Moderatör

    [​IMG]


    YOĞURTLU KÖFTE KEBABI

    400 gr. kıyma
    1 yumurta
    1 soğan
    1 tutam maydanoz
    galeta unu
    tuz
    karabiber

    PİDESİ İÇİN:
    3 su b. un
    yarım pk. yaş maya
    yarım çay b. zeytinyağı
    yarım çay b. süt
    tuz
    su

    ÜZERİ İÇİN:
    yoğurt
    tereyağı
    domates
    yeşil biber
    domates salçası
    tuz
    karabiber
    HAZIRLANIŞI: Pidesi için, unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu serpiyoruz, ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine zeytinyağını ve sütü döküyoruz. Ilık su döküyoruz. Ortadaki sıvılarla mayayı eritiyoruz. Kenardan un alarak hamuru yoğuruyoruz. Kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Tepsiyi yağlıyoruz ve ortasına hamuru koyuyoruz. Bir kaseye su ve yağ karışımı koyuyoruz. Elimizi bu karışıma batırarak hamuru genişletiyoruz. Parmaklarımızla iz çıkarıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Köftesi için, kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Yumurtasını kırıyoruz, soğanı da üzerine rendeliyoruz. Maydanozu ince ince doğruyoruz ve ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz ve iyice yoğuruyoruz. Galeta unuyla kıvamını ayarlıyoruz. Köfte harcından büyük parçalar koparıp uzun köfteler yapıyoruz. Köfteleri çöp şişe geçiriyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Pideyi doğruyoruz ve servis tabağına koyuyoruz. Köfteleri pidelerin üzerine diziyoruz. Üzerine yoğurdu döküyoruz. Tereyağını tavada eritip kızdırıyoruz, içine salça koyup kavuruyoruz. Suyla kıvamını açıyoruz. Yeşil biberleri ve domatesleri iri doğrayıp az sıvıyağ koyduğumuz tavada hafif kızartıp alıyoruz. Kebabımızın üzerine dizerek servis ediyoruz.
     
    gözyaşı bunu beğendi.
  2. gözyaşı

    gözyaşı Aktif Üye

    Pide pişirmek yerine önceden kalıp bayatlamış pideleri de kullanabiliriz herhalde :)
     
    sevgi hüznü bunu beğendi.
  3. sevgi hüznü

    sevgi hüznü Moderatör

    Ewet onu kullansak daha iyi israfta yapılmış olmaz:)
     
    gözyaşı bunu beğendi.
  4. gözyaşı

    gözyaşı Aktif Üye

    Gideceğim iftar yemeğinde yoğurtlu kebabı olsa keşke
    Yoksa bile yarın kendim yapıyorum.evde bayat pide var
     
  5. sevgi hüznü

    sevgi hüznü Moderatör

    :). Çok mu canınız çekti..
     
  6. gözyaşı

    gözyaşı Aktif Üye

    Evet
    Aslında pideleri değerlendirecek bir tarif arıyordum zaten
     
  7. sevgi hüznü

    sevgi hüznü Moderatör

    Hmm olmasa yarın yaparsın ne olacak:)
     
    gözyaşı bunu beğendi.
  8. Psikolik

    Psikolik Mal Sahibi

    resmini de koy da bakalım. çünkü evde yapınca biraz garip gözüküyo :)
     
  9. sevgi hüznü

    sevgi hüznü Moderatör

    :) bence daha güzel.oluyo.bizim burda daha farklı oluyo görünüşü felan
     
  10. Psikolik

    Psikolik Mal Sahibi

    sen yemeği çok beceremiyomuşun diyolar doğru mu hayriye hanım?
     
  11. sevgi hüznü

    sevgi hüznü Moderatör

    Yanlîs diyorlarmış yemekten anlamayanlara sormuşsunuz hayriye ha hayriye
     
  12. Psikolik

    Psikolik Mal Sahibi

    isim de iyiymiş hayriye.
     
  13. sevgi hüznü

    sevgi hüznü Moderatör

    O kadar da begenmiştiniz ismi..
     
  14. Psikolik

    Psikolik Mal Sahibi

    hayırlı kadın demek. güzel isim
     
  15. sevgi hüznü

    sevgi hüznü Moderatör

    Hı hı güzel.isim dogru
     
  16. gözyaşı

    gözyaşı Aktif Üye

  17. Psikolik

    Psikolik Mal Sahibi

    süper gözüküyo ellerine sağlık
     
    gözyaşı bunu beğendi.
  18. gözyaşı

    gözyaşı Aktif Üye

    Biraz şekilsiz oldu galiba.
    Ama güzeldi.
    Yalnız pidelerin bir kısmını küflendirmişim.
    Sağlam olanları değerlendirdim. Fazla oldu zaten.
    Ne de çabuk küfleniyormuş
     
  19. gözyaşı

    gözyaşı Aktif Üye

    Teşekkürler.
     
  20. sevgi hüznü

    sevgi hüznü Moderatör

    Oooo süpermiş:)
     

Sayfayı Paylaş