Tepsi kebabı(urfa usulü)

Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında sevgi hüznü tarafından paylaşıldı.

  1. sevgi hüznü

    sevgi hüznü Moderatör

    [​IMG]



    Tepsi Kebabı(Urfa usulü)


    [​IMG]
    • 1 kilo patlıcan
    • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
    Köftesi için;

    • 500 gram kıyma
    • 1 adet soğan
    • 1 çorba kaşığı salça,biraz da biber salçası ekleyebilirsiniz.
    • tuz, isot ve karabiber
    [​IMG]
    Soğanı rendeleyin.Kıyma,salça,tuz, isot ve karabiberi ekleyip yoğurun.Patlıcanları 3 parmak eninde kesin.Bir patlıcan büyükçe köfte şeklinde dizin.Ortasına domatesleri dilimleyin.Elinize sıvıyağa batırın patlıcanların üstüne sürün.Bunun nedeni evdeki fırınlarda pişirdiğimiz için üstleri kurumasın.220 veya 250 derecelik fırında patlıcanlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.Alt ve üst ayrı pişirilen fırınlarda ilk 30 dakika sadece alttan pişirip sonra üstünü yakın.Yaklaşık 1 saat içinde pişiyor ama patlıcanların pişip pişmediğini kontrol edin.Taş fırın bulma şansınız varsa 30 dakika içinde yemeğiniz servise hazır olacaktır.

    NOT;Şanlıurfa’da bu yemeğe soğan ve salça koyulmuyor ama ev fırınlarında et kuruduğu için ben koyuyorum.Etin içine değil ama servisinde kuru soğan kesilip dürüm yapılıyor.Sizde servis yaparken kuru soğan ve lavaşla yaparsanız çok lezzetli olduğunu göreceksiniz.

    [​IMG]
     
    Erkan Bayır bunu beğendi.
  2. sevgi hüznü

    sevgi hüznü Moderatör

    Bizim buranın yemeği :)
     
  3. Erkan Bayır

    Erkan Bayır Misafir

    gece gece bunu görmek iyi olmadı :)
     
    sevgi hüznü bunu beğendi.
  4. sevgi hüznü

    sevgi hüznü Moderatör

    :) doğru bak şimdi
     

Sayfayı Paylaş