Portakallı revani

Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında Tuğba tarafından paylaşıldı.

  1. Tuğba

    Tuğba Aktif Üye

    1 su bardağı irmik
    1 su bardağı şeker
    4 yumurta
    Yarım su bardağı sıvıyağ
    Yarım su bardağı portakal suyu
    2 yemek kaşığı yoğurt.
    1 su bardağı un
    1 vanilya
    1 kabartma tozu
    Yarım çay kaşığı karbonat

    Şerbeti için:
    4 su bardağı şeker
    5 su bardağı su
    İki portakalın kabuğu rendelenmiş şekilde
    Çeyrek limon suyu

    Öncelikle şerbetini yapıyoruz.
    Şerbet malzemesinin hepsini 5 dakika kaynat. Serin bir yerde soğumaya bırak.

    Karıştırma kabına şekeri koy 4 yumurtayı kır ve mikserle çırp.
    İrmiği, yoğurdu portakal suyunu,sıvı yağı ve vanilyayı ekle çırpmaya devam et. En son unu ve hemen unun üzerine kabartma tozu ve karbobatı ekle. Çırp.

    Margarinle güzelce yağlanmış bir borcam tepsiye bu karışımı dök. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişir. Süre 20-25 dakika. Ama ortasına bıçak batırarak kontrol edin. Bıçak temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.

    Fırından çıkar çıkmaz dilimle ve hemen üzerine soğumuş şerbeti dök. (İsteyen şerbetteki portakal rendesini ayırabilir ama böyle de güzel oluyor.)
    Üzerine hindistan cevizi de serpebilirsiniz.
     
    Son düzenleme: 21 Şubat 2014
    parvina, sevcan ve sevgi hüznü bunu beğendi.
  2. Tuğba

    Tuğba Aktif Üye

    Bu tarif kopyala yapıştır değildir.
    Kendim yaptım güzel oldu
     
  3. Psikolik

    Psikolik Mal Sahibi

    maşallah
     

Sayfayı Paylaş