Hindistan cevizli rulo pasta

Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında sevcan tarafından paylaşıldı.

  1. sevcan

    sevcan Deneyimli Üye

    [​IMG]

    Malzemeler
    1,5 paket bisküvi
    2çorba kaşığı kakao
    yarım su bardağı süt
    1 yemek kaşığı margarin
    1yemek kaşığı kahvaltılık çikolata(isteğe bağlı)
    İçi için;
    1 su bardağı hindistan cevizi
    yarım su bardağı süt
    yarım su bardağı toz şeker

    yapılışı;

    Öncelikleri bisküvileri robotta kırarak içine kakao, erimiş margarin ve sütü ekleyip bir hamur elde edin. Gerekirse biraz daha süt ilave edebilirsiniz
    Daha sonra hamuru sermiş olduğunuz strech filmin üzerine koyarak elinizle biraz düzeltin ve üzerine yine strech film serip merdane yardımıyla açın.
    Çok ince yapmamaya dikkat edin. Diğer yandan bir kabın içine hindistan cevizi,
    süt ve şekeri ekleyip karıştırın ve bu karışımı açtığınız hamurun üzerine yayın.
    Hamuru sararak rulo şekline getirin ve strech filmle sıkıca paketleyin.
    Servis etmeden önce buzdolabında birkaç saat bekletin.
    Servis ederken fındık veya cevizle de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
     
  2. Tuğba

    Tuğba Aktif Üye

    çok güzelmiş, teşekkürler. muzlu da güzel olur rulo pastalar...:)
     
    sevcan bunu beğendi.
  3. sevcan

    sevcan Deneyimli Üye

    yukarıda yazılan malzemeler için olmuyor yalnız
     
    Tuğba bunu beğendi.
  4. sevcan

    sevcan Deneyimli Üye

    [​IMG]
    Malzemeler:
    4 yumurta
    1 çay b. toz şeker
    1 pk. vanilya
    1 pk.kabartma tozu
    yarım çay bardağı su
    4 çorba k. un

    ARASI İÇİN:
    portakal marmelatı
    muz

    ŞERBETİ İÇİN:
    2 su b. toz şeker
    2 su b. su
    3 mandalina suyu

    ÜZERİ İÇİN:
    isteginize bağlı kaymak krem şanti veya evde yaptığınız krema
    yeşil fıstık

    Hazırlanışı:
    Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz.Toz şekerini koyarak mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz.Suyunu döküp karıştırıyoruz. Vanilyayı, kabartma tozunu ve unu koyarak mikserle çırpmaya devamediyoruz. Tepsiye yağlı kağıt seriyoruz ve kek karışımını kağıdın üzerine döküyoruz. Her tarafın kalınlığı eşit olması için, spatulayla düzleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 9 dakika kadar pişiriyoruz. Şerbeti için, toz şekeri ve suyu tencereye alıyoruz. Mandalina suyunu sıkarak ilave ediyoruz ve kaynatıyoruz. Pişirdiğimiz keki soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan kekin üzerine portakal marmelatı sürüyoruz.Bütün olarak uzunlamasına muz koyuyoruz.
    Rulo şeklinde sarıyoruz ve dilimleyerek servis tabağına diziyoruz.Üzerine şerbeti gezdirerek döküyoruz. Kaymak ve yeşil fıstıkla süsleyerek servis ediyoruz..
     

Sayfayı Paylaş