Güveçte etli türlü tarifi

Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında sevgi hüznü tarafından paylaşıldı.

  1. sevgi hüznü

    sevgi hüznü Moderatör

    Güveçte etli türlü tarifi
    [​IMG]



    Güveçte etli türlü tarifi malzemeler:

    • 500 gr. kuşbaşı et
    • 250 gr. taze fasulye
    • 2 orta boy patlıcan
    • 2 orta boy patates
    • 2 büyük soğan
    • 2 adet yeşil biber
    • 1 adet kırmızı biber
    • 3 adet domates
    • 7-8 diş sarımsak
    • 1 yemek kaşığı salça
    • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber


    Güveçte etli türlü tarifi hazırlanışı:

    • Eti güvece koyarak sıvı yağı, iri doğradığınız soğanı ve biberleri ilave edin.
    • Orta hararetli ateşte, et bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun.
    • Diğer tarafta sebzeleri yıkayıp ve ayıklayıp hazırlayın.
    • Patlıcanları alacalı doğrayıp ceviz büyüklüğünde kesin ve tuzlu suda bekletin.
    • Daha sonra sebzeleri sertliklerine ve pişme sürelerine göre, etin üzerine aralarına sarımsak da koyarak sırayla üst üste yerleştirin.
    • En üste sarımsak ve rendelediğiniz domatesleri koyun.
    • Tuzunu ve karabiberini de ekledikten sonra salçayı yeterli miktarda suyla ezerek üzerine gezdirin.
    • Tekrar su koymanıza gerek yok,sebzelerin kendi saldıkları su yeterli gelecektir.
    • Kapağını iyice kapatın, güvecinizin kapağı yoksa aliminyum folyoyla ya da hazırlayacağınız hamurla sıkıca kaplayın.
    • Güveci ocağa koyun.
    • Önce yüksek ateşe alın, kaynayınca ocağınızın altını iyice kısın.
    • Yaklaşık 2 saat pişirin.
     
    Erkan Bayır bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş