Şekerpare..

Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında sevgi hüznü tarafından paylaşıldı.

  1. sevgi hüznü

    sevgi hüznü Moderatör

    Şekerpare

    MALZEME:
    2-3 su bardağı un
    2 çorba kaşığı pudra şekeri
    1 çay kaşığı karbonat
    1 yumurta
    125 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı (oda sıcaklığında)
    1 çay bardağı irmik
    Yarım çay bardağı Antep fıstığı veya badem
    ŞERBETİ İÇİN:
    2,5 su bardağı su
    3 su bardağı şeker
    1 çorba kaşığı limon suyu
    [​IMG]
    Şekerpare tarifi
    Suyla şekeri ateşe kovun, bir taşım kaynatın. Şerbet hafifçe koyulaşana kadar, yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Üzerine limon suyunu sıkıp 1-2 dakika sonra ateşten alın. Soğumaya bırakın. 2 su bardağı unu yoğurma kabına eleyin. Üstüne pudra şekeri, karbonat, yumurta, tereyağı ve irmik ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Gerekirse azar azar un katabilirsiniz. Fırını 170 (turbo 150) derecede ısıtın. Geniş bir fırın tepsisini yağlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Ortasına birer tane Antep fıstığı veya badem batarın. Sıcak fırında üstü pembeleşip gevrekleşene kadar, 40-50 dakika pişirin. şekerpare fırından çıkar çıkmaz soğumuş olan şerbeti üzerine gezdirin
     
    Erkan Bayır ve Sentenced bunu beğendi.
  2. Erkan Bayır

    Erkan Bayır Misafir

    sekerpare.jpg
    bu hali daha güzel üzerinde fındık,fıstık,badem de olabilir :)
     
    sevgi hüznü bunu beğendi.
  3. sevgi hüznü

    sevgi hüznü Moderatör

    evet öylede güzel oluyor:)
     

Sayfayı Paylaş